Web APP

Een Web APP voor mobiele apparaten maakt gebruik van over het algemeen gebruikte webtechnologieën zoals HTML5, CSS en Javascript.

Ze verschillen in de basis niet zoveel van ‘gewone’ websites en webapplicaties, met dat onderscheid dat ze responsive zijn aangepast voor gebruik op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Web APP is web based

Telkens wanneer de gebruiker een webapplicatie opent, wordt de applicatie of een deel daarvan gedownload vanaf het web. Installatie op het apparaat is dus niet nodig (maar het is wel mogelijk om een icoon op het startscherm te plaatsen).

Platformenafhankelijk

Doordat een Web APP in de browser van het mobiele besturingssysteem draait, is een webapplicatie platformenafhankelijk en dat brengt significante kostenvoordelen met zich mee als u alle belangrijke mobiele besturingssystemen wilt ondersteunen.

Web APP gebruikersbeleving 

Dat een Web APP onder water gebruik maakt van webtechnologieën waaronder bijvoorbeeld HTML5 & JavaScript, wil niet zeggen dat ze het qua gebruikersbeleving tegen een Native of Hybrid APP moeten afleggen.

Met de juiste technieken kan met een Web APP in veel gevallen nagenoeg dezelfde gebruikerservaring worden gecreëerd. Zo kan een webapplicatie reageren op ‘multi-touch’ aanrakingen en data veilig opslaan op een mobiele smartphone.

Ongeschikte APP toepassingen

Er zijn wel een paar uitzonderingen: omdat er bij een Web APP meer lagen tussen de software en de hardware van het mobiele apparaat zitten, zijn ze op dit moment minder geschikt voor zware games en andere rekenintensieve toepassingen.

En hoewel een Web APP ook zonder internetverbinding te gebruiken is, hebben een Native APP of Hybrid APP op dit vlak nog wel een voorsprong.

APP Stores

Een Web APP kan niet worden aangeboden APP stores van mobiele platformen zoals Apple en Android en wordt niet fysiek gedownload op een mobiele telefoon. U kunt uw Web APP promoten en aanbieden op internet en vindbaar maken in de zoekmachines.

Kosten Web APP

De kosten van een Web APP zijn sterk afhankelijk van de eisen die u aan de APP stelt. De volgende factoren waar u allemaal aan kunt denken als u een APP wilt laten maken zijn van grote invloed op het uiteindelijke kostenplaatje:

 Welke functies moet de APP krijgen?
 Is er een basis website van de APP?
 Wilt u een APP CMS systeem gebruiken?
 Wordt uw Hybrid APP omgebouwd?

J-DSGN.NL bekijkt samen met u wat er binnen uw beschikbare budget allemaal mogelijk is. Hierbij geldt: :”Hoe beter u uw Web APP kunt omschrijven, hoe beter wij u een kostenindicatie kunnen geven.”

Offerte aanvragen?

Laat ons dan direct uw wensen weten
via de “Live Chat” onder in uw scherm.

Bel of WhatsApp ons op: 0615162205
Of stuur een e-mail naar: info@j-dsgn.nl

Weet u al wat u wilt?

Offerte aanvragen