Native APP

Een Native APP is een programma voor mobiele telefoons c.q. tablets die specifiek voor één bepaald besturingssysteem zijn gemaakt zoals Android, Apple iPhone en Windows Phone.

Android & iOS platform

Doordat er gebruikt wordt gemaakt van de unieke eigenschappen van een bepaald mobiel platform, kan de Native applicatie niet gebruikt worden voor andere smartphone systemen.

J-DSGN.NL biedt u in onze Native APP ontwikkeling de platformen Android en iOS (Apple) aan. Dit zijn de twee marktleiders op mobiele APP gebied en wij hebben voor beide platformen twee aparte gespecialiseerde ontwikkelaars in huis.

Native APP prestaties

Eén van de belangrijkste voordelen van een Native APP is dat ze de beste prestaties leveren ten opzichte van andere APP types. Dat komt doordat ze direct met de hardware van het mobiele apparaat kunnen communiceren.

Dat heeft als bijkomend voordeel dat een Native APP toegang tot de meeste smartphone functies heeft, zoals de camera, versnellingsmeter, microfoon, fotobibliotheek en adresboek. 

Native APP vs. website

Het ontwikkelen en onderhouden van mobiele applicaties is een kostelijk proces en kan totaal niet vergeleken worden met het het proces c.q. kosten van websites. Hiernaast worden er complexere technieken en ontwikkelsoftware gebruikt.

Tijdens het bouwen van Native APPs is er veel tijd kwijt aan het testen op de vele soorten mobiele apparaten en een kostenfactor 10 met een website is heel normaal. Een eenvoudige Native APP kost bijvoorbeeld al snel 5000 tot 10.000 euro per platform.

Platform afhankelijk

De veel hogere kosten ontstaan door het lange ontwikkeltraject dat mede voortkomt uit de platform afhankelijke Native ontwikkeling met ieder aparte eigen APP frameworks, programmeertalen en bibliotheken. 

APP Stores

Een belangrijk voordeel is dat u een Native APP kunt presenteren in de App Store van het mobiele platform – zoals de App Store van Apple of Google en de Android Market. Voor het aanbieden van uw APP worden kosten gerekend welke voor elk platform verschillend zijn.

APP Store verdienmodel

In de APP Store biedt het mobiele besturingssysteem een ingebakken businessmodel en is het eenvoudige om een Native APP aan te bieden en te verkopen. Wel moet u tot 30% van de opbrengst delen met de APP Store.

Advertentie inkomsten

Hiernaast is het gebruikelijk om via advertentie reclame binnen uw APP inkomsten met uw APP te verdienen. Zeker als uw APP een hype en succes wordt, bieden bedrijven zeer hoge bedragen om in uw APP te mogen adverteren.

Kosten Native APP

De kosten van het laten maken van een Native APP zijn sterk afhankelijk van de eisen die je aan de APP stelt. De volgende factoren waar je allemaal aan kunt denken als je een app wilt laten maken zijn van grote invloed op het uiteindelijke kostenplaatje:

 Wat voor soort APP wil je?
 Welke functies moet de APP krijgen?
 Voor welke platformen laat ik mijn APP ontwikkelen?
 Welk APP verdienmodel hanteer ik?

J-DSGN.NL bekijkt samen met u wat er binnen uw beschikbare budget allemaal mogelijk is. Hierbij geldt: :”Hoe beter u uw APP kunt omschrijven, hoe beter wij u een kostenindicatie kunnen geven.”

Offerte aanvragen?

Laat ons dan direct uw wensen weten
via de “Live Chat” onder in uw scherm.

Bel of WhatsApp ons op: 0615162205
Of stuur een e-mail naar: info@j-dsgn.nl

Weet u al wat u wilt?

Offerte aanvragen