Bootstrap

Twitter Bootstrap is een intuïtief en krachtig framework om snel moderne websites en webapplicaties te ontwikkelen. Het belangrijkste voordeel van ervan is dat het enorm veel tijd bespaart en daarmee tevens de ontwikkelingskosten drukt. Niet heel onbelangrijk wanneer u een website of mobiele applicatie laat bouwen!

Wat is Bootstrap?

Twitter Bootstrap is een gratis verzameling van tools voor het bouwen van websites en webapplicaties. Dit platform geeft ons de mogelijkheid de websites volledig responsive te maken en zorgt er dus voor dat uw website perfect te zien is op de tablet en smartphones. Het is namelijk belangrijk dat het gevoel van de weergave op de normale browser, precies overeenkomt met de mobiele versie.

CSS framework

Bootstrap is een CSS framework en vormt zich automatisch naar het scherm van de gebruiker. Of het nu bekeken wordt op een smartphone, tablet of desktop, het ziet er altijd goed uit. Het is een framework waarmee we een mooie responsive website voor u maken, die goed functioneert in alle grote moderne browsers, zowel op desktops als op mobiele apparaten.

Het bevat CSS-stijlen voor allerlei user interface componenten, zoals buttons, labels, menu’s, meldingen en breadcrumbs. Met behulp van een fixed grid of een fluid grid bouwen we dus technisch perfect werkende full responsive layouts.

Webbrowser compatibility

Bootstrap is compatible met Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over zaken die niet werken. Hierdoor hoeven wij als ontwikkelaar geen zorgen te maken over dingen die wel werken in de ene browser, maar niet in de andere. Dure cross-browser testing is dus niet nodig bij dit CSS framework, wat u uiteindelijk dus veel kosten scheelt in de totale ontwikkeling van uw website.

Google optimalisatie

De onderliggende HTML en CSS bestanden zijn erg compact. Dit komt de snelheid van je website of webapplicatie ten goede. En zoals we allemaal weten houdt Google van snelle websites en bevordert snelheid de vindbaarheid er van. Dus de basis van een hoge ranking en dat uw website goed gevonden wordt door de zoekmachines is met Bootstrap al gelegd.

Componenten

Het framework zit vol met standaard componenten. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunt een enorme tijdswinst boeken door het gebruik er van. Door de vele grafische componenten zoals fonts, formulieren en buttons, die bovendien aanpasbaar zijn, bouw je stap voor stap aan een consistente interface en daarmee een goede gebruikerservaring.

Open Source

Bootstrap is open source en iedere regel code is daarom aanpasbaar. De onderliggende bestanden kennen een eenvoudige structuur waardoor ze voor iedere ontwikkelaar gemakkelijk te lezen zijn. Het framework is goed gedocumenteerd. Daarnaast zijn er legio voorbeelden te vinden van bedrijven die werken op basis van CSS framework op hun eigen website.  

Content management systemen

Bootstrap is een perfecte basis voor de integratie met content management systemen. Je kunt het integreren met content management systemen zoals WordPress, Drupal en Joomla. In combinatie met een CMS systeem hou je het beheer van de content in eigen hand houdt en bent u niet afhankelijk van ontwikkelaars voor aanpassingen. Je CMS regelt de content, Bootstrap de presentatie er van.

Offerte aanvragen?

Laat ons dan direct uw wensen weten
via de “Live Chat” onder in uw scherm.

Bel of WhatsApp ons op: 0615162205
Of stuur een e-mail naar: info@j-dsgn.nl

Weet u al wat u wilt?

Offerte aanvragen